Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към разбиращите от електроника и ел.техника?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос към разбиращите от електроника и ел.техника?

Здравейте, тъй като вече ми писна всеки път да слагам и свалям радар детектора и да го разкарвам напред назад а и запалката винаги да е заета, реших да свържа нов кабел към запалката и да го прекарам някъде до огледалото за задно виждане , където да стои и детектора.На пръв поглед всичко излежда доста лесно, но кабела е с телефонна букса за входа на радара и платка с бутон mute и червена лампичка светеща при отчитане на сигнал.Както и да е, намерих един кабел с такава букса и замених оргиналният, като презапоих захранващите кабелчета на мястото на оргиналните и ги сварзах директно към + и - на запалката, а другите 4 кабелчета, който отиват към радара също презапоих.По принцип радара има функция да мери напрежението на системата и сега при вкючване на контакт изписва нисък волтаж и не се включва а след като запаля тръгва нормално но лампичките и muteбутона на кабела при запалката не работят.Преди да сменя кабела винаги ми е мерело напрежение м/у 14-14.5волта и 13.5-13.9 при включен климатик а сега 11.9-12.5 волта.Всичко съм вързал както трябва но ме съмнява да не би нещо по платката в кабела да е изгоряло?На някой говори ли му нещо платката и как мога да проверя дали няма нещо изгоряло по нея?
    Attached Files
    Last edited by stu; d.m.y г., 21:20.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Така като се замисля, дали наистина нямам проблем с напрежението, тъй като с мултицет измерих напрежение 12 волта в запалката-точно колкото показваше и детектора, това при работещ двигател.Но пък няма логика от това да не работи тази платка при положение, че преди при контакт преди да запаля да покаже 11.2-11.7 волта но не е изписвал нисък волтж и да не се включва?

Comment

Никой ли не знае как мога да замеря тези диоди?

Comment

Червеният светодиод да не е разпояван от платката? Означението +/- на платката ми се струва, че не съответства на изводите на светодиода.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Не,той по принцип свети когато детектора засече сигнал.
          Last edited by stu; d.m.y г., 22:00.

Comment

за да провериш платката, откачи там където си вързал към запалката и закачи на акумулатора. може да не работи платката заради по-ниското напрежение. нормално е да се получат такива падове на напрежението там. що не го захрани от плафона.
            точка

Comment

Ами то си имаше извод от плафона, но този детектор е с тази екста, че има mute бутон и индикация при запалката и захранването минава през платката.Решил съм да вградя този бутон около ръчната за да стане като фабрично изпълнение.Другото е , че при плафона има постоянно напрежение и стария детектор постоянно го забравях включен по цяла нощ.

Comment

вземи захранване тогава от буксата на радиото. там имаш и директен + и + от контакт.
                но първо извади и захрани платката да видиш дали е ок.
                точка

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                  Ами то си имаше извод от плафона, но този детектор е с тази екста, че има mute бутон и индикация при запалката и захранването минава през платката.Решил съм да вградя този бутон около ръчната за да стане като фабрично изпълнение.Другото е , че при плафона има постоянно напрежение и стария детектор постоянно го забравях включен по цяла нощ.
                  Свържи кабела за лампичката над пасажерския сенник там има напрежение само при контакт и е много удобно за радар детектор.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Аз за свързването ще го свържа, но явно съм изгорил нещо по платката и затова питам как мога да разбера какво или къде да я закарам?Идва ми на идея да си сложа оргиналният кабел но не ми се разпоява пак, а и няма логика нещо да се промени.

Comment

Няма логика, но като си върнах старите кабели всичко се оправи!!!!!Може би самият кабел има значение, тъй като бях сложил телефонен защото буксата е същата, но е доста по тънък.

Comment

ами купи си хубава букса отделно и хубав кабел на метър и си направи. внимавай с полюсите.
                        точка

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                          Няма логика, но като си върнах старите кабели всичко се оправи!!!!!Може би самият кабел има значение, тъй като бях сложил телефонен защото буксата е същата, но е доста по тънък.

Това което е трябвало да направиш още в самото начало е да измериш какъв ток консумира радар-детектора и съпротивлението на кабела. След като със старите кабели проблема е изчезнал, за мен най-вероятната причина е в сечението на кабела който си използвал, телефонния кабел е тънък и съпротивлението му е доста голямо. В твоя случай имаш около 2V пад на напрежението в кабела - ако предполжим че радар-детектора консумира около 0.5А, то 4 ома съпротивление на кабела обяснява тоя ефект. Другия ватиант е да си окъсил нещо при запояването на телефонния кабел - може би не пълно късо, но ако е останало някое мостче ... Сложи по-дебел кабел и не би трябвало да имаш проблеми
                          Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002

Comment

Най вероятно си прав, защото волтметъра на радара отчиташе точно с 2 волта по малко.А възможно ли е от това да не са светели и диодите?Някой знае ли от къде в Пловдив мога да си купя подобен кабел и телефонни букси?

Comment

възможно е. за електронни елементи в пловдив виж магазин vikiwat
                              точка

Comment

Working...
                              X