Здравейте, тъй като вече ми писна всеки път да слагам и свалям радар детектора и да го разкарвам напред назад а и запалката винаги да е заета, реших да свържа нов кабел към запалката и да го прекарам някъде до огледалото за задно виждане , където да стои и детектора.На пръв поглед всичко излежда доста лесно, но кабела е с телефонна букса за входа на радара и платка с бутон mute и червена лампичка светеща при отчитане на сигнал.Както и да е, намерих един кабел с такава букса и замених оргиналният, като презапоих захранващите кабелчета на мястото на оргиналните и ги сварзах директно към + и - на запалката, а другите 4 кабелчета, който отиват към радара също презапоих.По принцип радара има функция да мери напрежението на системата и сега при вкючване на контакт изписва нисък волтаж и не се включва а след като запаля тръгва нормално но лампичките и muteбутона на кабела при запалката не работят.Преди да сменя кабела винаги ми е мерело напрежение м/у 14-14.5волта и 13.5-13.9 при включен климатик а сега 11.9-12.5 волта.Всичко съм вързал както трябва но ме съмнява да не би нещо по платката в кабела да е изгоряло?На някой говори ли му нещо платката и как мога да проверя дали няма нещо изгоряло по нея?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към разбиращите от електроника и ел.техника?
Collapse
X
-
Така като се замисля, дали наистина нямам проблем с напрежението, тъй като с мултицет измерих напрежение 12 волта в запалката-точно колкото показваше и детектора, това при работещ двигател.Но пък няма логика от това да не работи тази платка при положение, че преди при контакт преди да запаля да покаже 11.2-11.7 волта но не е изписвал нисък волтж и да не се включва?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
-
за да провериш платката, откачи там където си вързал към запалката и закачи на акумулатора. може да не работи платката заради по-ниското напрежение. нормално е да се получат такива падове на напрежението там. що не го захрани от плафона.точка
Comment
-
Ами то си имаше извод от плафона, но този детектор е с тази екста, че има mute бутон и индикация при запалката и захранването минава през платката.Решил съм да вградя този бутон около ръчната за да стане като фабрично изпълнение.Другото е , че при плафона има постоянно напрежение и стария детектор постоянно го забравях включен по цяла нощ.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеАми то си имаше извод от плафона, но този детектор е с тази екста, че има mute бутон и индикация при запалката и захранването минава през платката.Решил съм да вградя този бутон около ръчната за да стане като фабрично изпълнение.Другото е , че при плафона има постоянно напрежение и стария детектор постоянно го забравях включен по цяла нощ.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Аз за свързването ще го свържа, но явно съм изгорил нещо по платката и затова питам как мога да разбера какво или къде да я закарам?Идва ми на идея да си сложа оргиналният кабел но не ми се разпоява пак, а и няма логика нещо да се промени.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеНяма логика, но като си върнах старите кабели всичко се оправи!!!!!Може би самият кабел има значение, тъй като бях сложил телефонен защото буксата е същата, но е доста по тънък.
Това което е трябвало да направиш още в самото начало е да измериш какъв ток консумира радар-детектора и съпротивлението на кабела. След като със старите кабели проблема е изчезнал, за мен най-вероятната причина е в сечението на кабела който си използвал, телефонния кабел е тънък и съпротивлението му е доста голямо. В твоя случай имаш около 2V пад на напрежението в кабела - ако предполжим че радар-детектора консумира около 0.5А, то 4 ома съпротивление на кабела обяснява тоя ефект. Другия ватиант е да си окъсил нещо при запояването на телефонния кабел - може би не пълно късо, но ако е останало някое мостче ... Сложи по-дебел кабел и не би трябвало да имаш проблемиAlfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Comment
-
Най вероятно си прав, защото волтметъра на радара отчиташе точно с 2 волта по малко.А възможно ли е от това да не са светели и диодите?Някой знае ли от къде в Пловдив мога да си купя подобен кабел и телефонни букси?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
Comment